Perfora

Odber noviniek

Chcete mať prehľad o najnovších trendoch, radách pre prácu s perforovanými materiálmi a o tom, čo skvelého chystáme pre naších zákazníkov?

Buďte informovaný ako prvý a nechajte si posielať informácie na Váš email.

Späť na zoznam článkov

Nový pohľad na bývanie v meste – PETRŽALKA CITY

Dierovaný plech ako výplň zábradlia - Kvalita bez kompromisov. Moderný bytový dom PETRŽALKA CITY je dôkazom toho, že v 21. storočí sa dá architektúra robiť aj inak.

Naše hlavné mesto sa môže pochváliť skutočne netradičným projektom. Takým, ktorý svojou architektúrou v záplave konkurenčných projektov jednoznačne vyčnieva. 

Bratislavské sídlisko Petržalka netreba nijako zvlášť predstavovať. Avšak väčšina ľudí ho má v mysli ako takzvanú „betónovú džungľu“. Tento prívlastok si získala Petržalka ešte v 70. rokoch. Už v tomto čase bola najľudnatejšou časťou Bratislavy. Avšak vdýchnuť nový rozmer typickej panelákovej šedi sa podarilo vďaka jedinečnému projektu –  PETRŽALKA CITY.

Rusovecká cesta lícujúca ohyb Chorvátskeho ramena predstavovala pre Dipl. Ing. Arch. Ondreja Bobera spolu s developerom už na prvý pohľad nevyužitý a skrytý investičný potenciál. Moderný bytový dom PETRŽALKA CITY je dôkazom toho, že v 21. storočí sa dá architektúra robiť aj inak.

Architekti si boli vedomí, že exteriérom musia rozhodne zaujať. A záležať si dali na každom jednom detaile. Kombinácia dreva, betónu, skla a plechu dodáva stavbe skutočne šmrnc.

Dominantným prvkom tohto projektu sú balkóny a lodžie. Tie upútajú svojím vzhľadom okamžite. Zábradlie pôsobí, akoby bola jeho výplň tvorená zo skla. Ide však o dokonalú optickú ilúziu. 

Požiadavka klienta bola, jasná. Potreboval materiál, ktorý je odolný, bezpečný,  zároveň však estetický a cenovo dostupný. A v tejto fáze sme priložili ruku k dielu my. Na výplň zábradlia sme odporučili klientovi siahnuť po nerezovom dierovanom plechu s kruhovými otvormi Rv 8 – 11.

Tento materiál nielenže spĺňa všetky požadované kritériá, ale veľkým plusom je aj jeho údržba. Na rozdiel od skla nepotrebuje takmer žiadnu. Nezachytávajú sa na ňom čiastočky prachu, nevidno kvapky dažďa, no a napokon vyplývajúc z vlastností nerezovej ocele si zachováva pôvodnú krásu na neurčitú dobu. Čiže o jeho funkčnosti opäť nemožno pochybovať. 

A hoci na tomto projekte vidíme na prvý pohľad nesúrodú kombináciu tvarov – oblúkov a hrán, v konečnom efekte to pôsobí atraktívne.

Celý komplex má okrem rezidenčných a komerčných plôch priniesť aj parky. Práve symbióza s prírodou má dať tomuto projektu nový rozmer. 

PETRŽALKA CITY predstavuje novú Petržalku. Modernú, atraktívnu, nadčasovú, jednoducho takú, ktorá má švih a nebojí sa odlišovať. A my sme hrdí, že si ako dodávateľov technických materiálov vyberajú klienti pri takýchto výnimočných projektoch práve nás.