Perfora

Odber noviniek

Chcete mať prehľad o najnovších trendoch, radách pre prácu s perforovanými materiálmi a o tom, čo skvelého chystáme pre naších zákazníkov?

Buďte informovaný ako prvý a nechajte si posielať informácie na Váš email.

Späť na zoznam článkov

Nivy

Treba zaujať nielen atraktívnym a výnimočným dizajnom, ale podstatné je zamerať sa aj na použité materiály.

Vznik novej autobusovej stanice, shopping parku, administratívnej veže, tržnice, či vybudovanie zelenej strechy v lokalite, kde sú rekreačné plochy s ohľadom na jej devízu návštevnosti rozhodne vítané, sa stal ešte v roku 2017 predmetom mnohých diskusií. Po 4 rokoch sme sa dočkali výsledku, ktorý je nad očakávaním nielen samotných developerov, ale aj nestrannej verejnosti. A tentokrát sme k tomuto dielu priložili opäť ruku aj my.

Samotné vízie Nív boli aj sú skutočne veľkolepé. Autobusová stanica zaberá 30-tisíc metrov štvorcových, 30-tisíc metrov štvorcových kancelárskych plôch ponúka aj veža Nivy Tower, ktorá je zároveň s výškou 125 metrov najvyššou budovou na Slovensku. Nákupné centrum má veľkorysých 70-tisíc metrov štvorcových.

V dnešnom už aj tak presýtenom retailovom trhu, bolo od začiatku jasné, že treba zaujať nielen atraktívnym a výnimočným dizajnom celého projektu, ale podstatné je zamerať sa aj na použité materiály.

Čo sa týka autobusovej stanice a shopping parku, stavili architekti vrámci fasády na opláštenie ťahokovom s kosoštvorcovým okom (nevalcovaný -rozmer 125 x 40 x 24 x 2 mm, materiálovo sme zostali pri komaxitovanom hliníku).

Ide o efektívny prvok, ktorý nielen zaujme na prvý pohľad, ale je jedinečný aj svojimi vlasnosťmi. Ľahká údržba, skvelý úžitkový charakter a zaujímavý industriálny element, sú rozhodne obrovským benefitom.

Vrámci jednotlivých predajných stánkov a lávky na zelenej streche, sme siahli po ťahokove so šesťhranným okom (opäť nevalcovaný, rozmer 47 x 13 x 5 x 2 mm, materiálovo
išlo o hliník komaxitovaný).

Najväčším plusom ťahokovu je v tomto prípade určite jeho dlhá životnosť a odolnosť. No a v kombinácii s minimálnou náročnosťou pri údržbe, relatívne jednoduchou inštaláciou, ide o ideálny stavebný a dizajnérsky materiál.

Využitie mäkkých zaoblených línií, miestami veľkolepé pohľady na strešné konštrukcie, priznané betónové prvky, či použitie ťahokovou, to všetko robí z Nív modernú stavbu 21. storočia, ktorá zdá sa, nemá doposiaľ v hlavnom meste konkurenciu.

Už teraz je jasné, že po zmenách, ktoré tento jedinečný projekt so sebou priniesol, sa v lokalite zlepšia podmienky pre cyklistov, verejnú dopravu, ale v konečnom dôsledku aj spoločenský život, čo je v aktuálnej dobe tiež vítaným aspektom.