Perfora

Odber noviniek

Chcete mať prehľad o najnovších trendoch, radách pre prácu s perforovanými materiálmi a o tom, čo skvelého chystáme pre naších zákazníkov?

Buďte informovaný ako prvý a nechajte si posielať informácie na Váš email.

Späť na zoznam článkov

City Aréna: Spojenie športového zážitku s lukratívnym prostredím

City Aréna – Štadión Antona Malatinského sa pýši titulom jedného z 22 najkrajších futbalových štadiónov sveta. Je zakomponovaný do mestského prostredia a prepojený s rovnomenným nákupným centrom.

Celý komplex stojí na ploche 47 000 m2, pričom futbalový štadión zaberá 16 000 m2. Hlavným motívom developerov bolo “v slovenskom Ríme” prepojiť nadšenie zo športového zážitku s možnosťou nákupov a posedením v lukratívnom prostredí. 



Už pri samotnej stavbe bola predstava investorov jasná. Chceli vytvoriť stavbu, ktorá bude modernou, avšak ekologickou a energeticky úspornou. Kritériá, z ktorých nehodlali upustiť boli vysoká kvalita realizácie stavby a profesionálne stavebné aj architektonické detaily. Práve preto sme sa neodmysliteľnou súčasťou tohto projektu stali aj my.  

Klient nás oslovil pri realizácii fasády. Potreboval materiál, ktorý dodá stavbe punc exkluzivity, bude  nenáročný na údržbu a zároveň bude spĺňať aj prísne bezpečnostné kritéria. Predsa len pri stavbe tohto typu je bezúdržbovosť skutočne nevyhnutná. Po porade s tímom našich odborníkov bol na projekte použitý hliníkový ťahokov s kosoštvorcovým okom 200 x 72  x 22 x 3 mm



Je funkčný, bezpečný a navyše celú City Arénu dokonale opticky zjednocuje. Voľba farebného akcentu bola v tomto prípade jednoznačná. Červeno – čierna kombinácia je farbou futbalového klubu Spartaka Trnava už od roku 1925. A keďže mesto je s futbalom úzko prepojené, nebolo nad čím váhať. 

Koncept City Arény je skutočne výnimočný. Navyše Trnava získala prvý moderný futbalový štadión najvyššej kategórie na Slovensku. Nás teší, že sme sa pri tomto projekte stali neodmysliteľnou súčasťou realizačného tímu.