Perfora

Odber noviniek

Chcete mať prehľad o najnovších trendoch, radách pre prácu s perforovanými materiálmi a o tom, čo skvelého chystáme pre naších zákazníkov?

Buďte informovaný ako prvý a nechajte si posielať informácie na Váš email.

Späť na zoznam článkov

Ako povrchovo upraviť naše produkty

Výber správnej povrchovej úpravy je dôležitý hlavne z pohľadu prostredia v akom bude výrobok umiestnený a tým pádom aj jeho ochrany a konečného dizajnu. Rozličnými povrchovými úpravami dosiahnete vlastnosti, ktoré menia využiteľnosť a dizajn týchto materiálov vo vonkajšom a vnútornom prostredí.

Úprava odolnosti:

Galvanické zinkovanie - sa prevažne využíva v interiéroch,  kvôli menšej vrstve zinku.   Pri tomto procese sa (elektroliticky) nanáša silná vrstva zinku na vodivý povrch kovu.

Pasiváciou (alebo chromátovaním) získava povrch vysokú odolnosť voči korózii. Pre vnútorné prostredie sa využíva Transparentná (modrá) pasivácia , ktorá je vhodná do suchého prostredia a plní skôr dekoratívnu funkciu. Na vonkajšie prostredie sa používa Hrubovrstvá pasivácia , kvôli svojej vysokej odolnosti voči korózii.

Využiteľnosť: interiér (Transparentná), exteriér ( Hrubovrstvá)

Žiarové zinkovanie -  takto upravené kovy sa vďaka hrubej vrstve zinku používajú prevažne vo vonkajšom prostredí , kde hrozia silné vplyvy počasia a mechanické opotrebenie. Taktiež sa môže využiť aj v interiéroch ako dizajnový prvok. Žiarové zinkovanie vzniká, keď sa oceľ ponorí do horúcej taveniny zinku a na povrchu sa vytvorí odolná zliatina oboch kovov.

Využiteľnosť : exteriér , interiér (dizajn)

Úprava dizajnu

Nanášanie  farby (komaxitovanie) - každý kov sa môže farebne upraviť  procesom komaxitovania, pri ktorom elektrostaticky nanášaný farebný plast esteticky skrášli finálny produkt. Pri starších kovoch je potrebné kov pred týmo procesom upraviť pieskovaním alebo fosfátovaním pre zvýšenie priľnavosti povrchu a odolnosti voči korózii materiálu .

Použiteľnosť na : obyčajný kov, galvanicky a žiarovo pozinkovaný kov

 

Naše odporúčanie:

Ak  sa snažíte dosiahnuť industriálny charakter kovu je pre vás najlepším riešením zinkovanie.

 Keď si želáte, aby bol vzhľad  vášho kovu čo najkrajší , odporúčame na váš pozinkovaný (doporučujeme hlavne pre exteriér) ale aj nepozinkovaný kov naniesť farebný plast (komaxitovanie).

 

Výber správnej úpravy povrchu kovu je nesmierne dôležitý, preto ak máte otázky, neváhajte a kontaktujte našich predajcov, ktorí vám radi poradia.